Tips#7: Du er svak alene

Thomas og Kjartan gir deg 10 gode tips frem mot jul

Thomas og Kjartan gir deg 10 gode tips frem mot jul

Selv om det er din idé alene, og det er du alene som får alt i gang, så er det å starte et selskap aldri et sololøp.

Familie og dine nærmeste bør tas inn i dialogen helt fra starten. De må forstå hva du ønsker å oppnå, og hvorfor du ønsker å oppnå det. De må forstå hvor viktig dette er for deg, og hvor mye hjelp du kommer til å trenge av de fremover.

De aller første du skal selge konseptet ditt til er altså din familie og dine nærmeste. Og selv om de ikke forstår alle detaljene, så må de forstå at de neste årene kommer til å være en unntakstilstand for deg. Uten den støtten vil du ha en svakhet i tiden som kommer. En svakhet som de du konkurrerer mot, ikke har.

Og etter hvert som tiden går må du holde alle informert løpende. Ting vil endre seg, og dårlige så vel som positive utviklinger bør deles åpent. Med famille og dine nærmeste i ryggen vil du ha en styrke og arbeidsro som betraktelig øker dine muligheter for å lykkes.

En potensiell svakhet har blitt en av dine største styrker.

Hvorfor deler vi våre topp 10-tips

Mange spør oss om tips. Det liker vi, og det er også en av grunnene til at vi ønsker å dele vår reise med dere. Da vi startet Unacast savnet vi stemmer fra innsiden som kunne hjelpe oss navigere i mørket slik at vi slapp de store omveiene, og hvis vi kunne være en av de stemmene for andre så ville det være motiverende i seg selv. Det vet jeg ikke om vi har klart, eller vil klare i fremtiden, men vi prøver. Det er det gründere gjør. Vi prøver.

Gründere er også opportunistiske, og hvis vi kan hjelpe andre i gang med sine selskaper øker det mulighetene for at vi samlet klarer å bygge et startup-miljø i Norge som er så vitalt og innovativt at utenlandske investorer begynner å titte inn på oss, slik de titter inn på Sverige og Finland. Det vil gagne Unacast også.

Vi har et innovasjonsproblem i Norge, som må løses. Og den eneste løsningen er å få frem flere oppstartsbedrifter som ønsker å satse stort.

Derfor, i tråd med tiden vi er inne i, så kommer her våre topp 10-råd, i form av en slags julekalender.

Kommentarer