Tips#6: Du er ikke best

Thomas og Kjartan gir deg 10 gode tips frem mot jul

Thomas og Kjartan gir deg 10 gode tips frem mot jul

Du er ikke best. Du er ikke smartest, ikke først ute og ikke på ingen måte unik. Du har ikke best nettverk, ikke best teknologi, ikke mest penger.

Dette er ikke janteloven. Dette er virkeligheten.

Du konkurrerer mot en hel verden, og det er i beste fall naivt og i verste fall direkte farlig å tro at du vil lykkes fordi du er best. Du er med all sannsynlighet ikke best.

Men, du jobber hardere enn alle andre. Du vil dette mer. Når andre tar ferie. Jobber du. Når andre ikke orker. Orker du. Når andre støter på problemer. Går du rundt. Når andre skifter idé og prosjekt. Fortsetter du. Det er ingen på denne planeten som vil dette mer enn akkurat du.

Du er ikke best. Du er ikke smartest, ikke først ute og ikke på ingen måte unik. Du har ikke best nettverk, ikke best teknologi, ikke mest penger. Det er en frigjørende tanke. Nå er alt opp til hvor mye du vil dette. Hvor mye du vil ofre for dette.

Det er lørdag i dag, og det er snart jul. Når andre tar ferie. Jobber du.

 

Hvorfor deler vi våre topp 10-tips

Mange spør oss om tips. Det liker vi, og det er også en av grunnene til at vi ønsker å dele vår reise med dere. Da vi startet Unacast savnet vi stemmer fra innsiden som kunne hjelpe oss navigere i mørket slik at vi slapp de store omveiene, og hvis vi kunne være en av de stemmene for andre så ville det være motiverende i seg selv. Det vet jeg ikke om vi har klart, eller vil klare i fremtiden, men vi prøver. Det er det gründere gjør. Vi prøver.

Gründere er også opportunistiske, og hvis vi kan hjelpe andre i gang med sine selskaper øker det mulighetene for at vi samlet klarer å bygge et startup-miljø i Norge som er så vitalt og innovativt at utenlandske investorer begynner å titte inn på oss, slik de titter inn på Sverige og Finland. Det vil gagne Unacast også.

Vi har et innovasjonsproblem i Norge, som må løses. Og den eneste løsningen er å få frem flere oppstartsbedrifter som ønsker å satse stort.

Derfor, i tråd med tiden vi er inne i, så kommer her våre topp 10-råd, i form av en slags julekalender.

Kommentarer