Tips#4: 0,06% av verdens befolkning bor i Norge
Thomas og Kjartan gir deg 10 gode tips frem mot jul

Thomas og Kjartan gir deg 10 gode tips frem mot jul

For hver dag som går blir Norge mindre, og verden større.

Du har sagt opp jobben din og du har midler til å satse (Tips #1), du har verdens beste idé (Tips #2), du vet hvor du skal bevege deg og omtrent hvordan du kommer dit (Tips #3), men du får allikevel ikke investorer, partnere, brukere og kunder til å hoppe ombord. Og det er ikke så rart. Ved å holde deg til kun Norge har du et forsvinnende lite tilgjengelig marked. 0,06%.

Innenfor innovasjon og teknologi finnes ikke landegrenser, og du har et potensielt marked på over 8 milliarder mennesker. Det hjelper lite hvis du ikke forstår de, er i dialog med de og er der hvor beslutningene tas. Norge er kanskje et av verdens beste land å starte nye selskaper i, men kun, hvis du kjapt tar steget ut i verden.

99,94 % av markedet ditt er utenfor Norges grenser. Det er bare å pakke kofferten.

Du kan for eksempel begynne med å sjekke ut Tinc-programmet i Silicon Valley. Søknadsfrist 01. Januar.

 

Hvorfor deler vi våre topp 10-tips

Mange spør oss om tips. Det liker vi, og det er også en av grunnene til at vi ønsket å dele vår reise med dere. Da vi startet Unacast savnet vi stemmer fra innsiden som kunne hjelpe oss navigere i mørket slik at vi slapp de store omveiene, og hvis vi kunne være en av de stemmene for andre så ville det være motiverende i seg selv. Det vet jeg ikke om vi har klart, eller vil klare i fremtiden, men vi prøver. Det er det gründere gjør. Vi prøver.

Gründere er også opportunistiske, og hvis vi kan hjelpe andre i gang med sine selskaper øker det mulighetene for at vi samlet klarer å bygge et startup-miljø i Norge som er så vitalt og innovativt at utenlandske investorer begynner å titte inn på oss, slik de titter inn på Sverige og Finland. Det vil gagne Unacast også.

Vi har et innovasjonsproblem i Norge, som må løses. Og den eneste løsningen er å få frem flere oppstartsbedrifter som ønsker å satse stort.

Derfor, i tråd med tiden vi er inne i, så kommer her våre topp 10-råd, i form av en slags julekalender.

Kommentarer