Tips#2: Idéen er din, og den er verdt ingenting

Thomas og Kjartan gir deg 10 gode tips frem mot jul

 

Det er tusen gode grunner til at du ikke vil lykkes med din idé. Det er tusen gode grunner til at andre vil forsøke seg på akkurat det du ønsker å få til. Det er tusen gode grunner til å aldri ta spranget ut og satse på noe eget.

Men det bryr ikke du deg om. Tror du på idéen og gjennomføringskraften din, så må du stå sterk imot tusen gode grunner. For du trenger bare én. Å vite at idéen er din, og at du kommer til å forkaste den. Igjen og igjen.

Alle problemer har en løsning, og ingen idéer er fullendte fra dag én. Din evne til å lykkes i det lange løp ligger i det å utvikle deg i takt med og helst kjappere enn verden rundt deg. Din idé var kun det som fikk deg til å tørre å satse i første omgang, og den vil forkastes og endres tusen ganger før du og selskapet ditt lykkes.

Det er tusen gode grunner til at du ikke vil lykkes med din idé. Men det gjør ikke noe, for du vil allikevel forkaste og endre idéen tusen ganger.

Mange spør oss om tips. Det liker vi, og det er også en av grunnene til at vi ønsket å dele vår reise med dere. Da vi startet Unacast savnet vi stemmer fra innsiden som kunne hjelpe oss navigere i mørket slik at vi slapp de store omveiene, og hvis vi kunne være en av de stemmene for andre så ville det være motiverende i seg selv. Det vet jeg ikke om vi har klart, eller vil klare i fremtiden, men vi prøver. Det er det gründere gjør. Vi prøver.

Gründere er også opportunistiske, og hvis vi kan hjelpe andre i gang med sine selskaper øker det mulighetene for at vi samlet klarer å bygge et startup-miljø i Norge som er så vitalt og innovativt at utenlandske investorer begynner å titte inn på oss, slik de titter inn på Sverige og Finland. Det vil gagne Unacast også.

Derfor, i tråd med tiden vi er inne i, så kommer her våre topp 10-råd, i form av en slags julekalender.

 

 

/Kjartan

Kommentarer