Dag 2: Dette er den viktigste personen på Web Summit

IMG_20141105_094023

Eion McVeigh er den viktigste personen på Web Summit

 

 

På Web Summit i går hadde John Sculley, som i sin tid sparket Steve Jobs ut av Apple, og Drew Houston som startet Dropbox, foredrag om hvordan unge entreprenører kan lykkes i ekstrem konkurranse med andre entreprenører. Imponerende karer, med imponerende bakgrunner, men for oss er ikke disse de viktigste å bli kjent med.

Sannsynligheten for at en av disse skal stige ned fra skyen (bokstavelig talt) for å hjelpe Unacast til å lykkes globalt er for liten til å være verdifull å forfølge. Vi er her på Web Summit for å sikre at Unacast kan vokse fort også fremover, og bli et globalt selskap. Vi må bruke tiden her smart.

Web Summits viktigste mann er Eoin McVeigh. Eon er en sikkerhetsvakt på Web Summit, og vi er nå hans nye bestevenner. I går jobbet han fra 08.00 til 22.00, stående rett opp og ned, og folk haster forbi han for å komme opp til Web Summits viktigste rom: The Investor Lounge.

Eoin sin jobb er altså å holde ”irriterende” startups som oss unna investorer, slik at de kan omgås og ha møter i en lukket og avslappet atmosfære. Det første vi gjorde i går var å sørge for at Eoin ble en del av vårt lag (Husk T for Team fra artikkelen om ”light”), ved å prate med han, slå av noen spøker, fortelle om oss selv og hva vi gjør her og til vanlig, spørre han om hva han gjør her og til vanlig, hente kaffe til han og generelt være en kamerat. Vi haster ikke forbi han som de andre.

Av tiden vår til nå i Dublin har vi brukt kun 1 time og 30 minutter ved vår stand. Resten av tiden har vi brukt her på investor-området med å møte fremtidige partnere og investorer som skal hjelpe oss å ta selskapet til New York og London, og vi har ikke tenkt å bevege oss herfra før flyet vårt går tilbake på fredag.

Det er her vår fremtid ligger. Ikke på messegulvet sammen med alle de andre. Som vi skrev i går, på den måten kan vi skape vår egen historie, hvor tilfeldigheter ikke er bestemmende for vår suksess.

For fem minutter siden kom en av de frivillige bort til oss for å kaste oss ut herfra. Med rette, vi skal jo i utgangspunktet ikke være her. Da dukket vår venn Eoin opp fra posten sin, gjorde en sideveis bevegelse med hodet mot henne, og hun trakk seg tilbake.

Eoin er den viktigste mannen på Web Summit.

 

/Kjartan

Web Summit holdes i Dublin fra 4. til 6. november og har blitt beskrevet som ”Davos for geeks” av Bloomberg. Web Summit er Europas største, og en av verdens største, tech-konferanser. Det er forventet over 20.000 besøkende i 2014, og det er her verdens mest lovende startups møter etablerte selskaper og investorer fra hele verden. 500 foredragsholdere, 1000 investorer og 800 tech-journalister er forventet å besøke Web Summit i år. Selskaper som Twitter, Netflix, Tesla, Dropbox og Skype vil være tilstede. Det er også Unacast.

Kommentarer