Dag 1 på «Davos for geeks»

Unacast på Web Summit

Unacast på Web Summit

 

Web Summit holdes i Dublin fra 4. til 6. november og har blitt beskrevet som ”Davos for geeks” av Bloomberg. Web Summit er Europas største, og en av verdens største, tech-konferanser. Det er forventet over 20.000 besøkende i 2014, og det er her verdens mest lovende startups møter etablerte selskaper og investorer fra hele verden. 500 foredragsholdere, 1000 investorer og 800 tech-journalister er forventet å besøke Web Summit i år. Selskaper som Twitter, Netflix, Tesla, Dropbox og Skype vil være tilstede. Det er også Unacast.

 

Når vi fikk beskjeden om at vi var plukket ut som en av få startups fra hele verden til å være en del av Web Summit i Dublin så feiret vi i fem gode minutter. Det fortjente vi.

Så begynte vi å tenke på hvordan vi skulle maksimere tiden vår her, og konkluderte ganske raskt at det ikke ville være ved å stå ved en stand og håpe at den rette investoren eller partneren blant 20.000 besøkende tilfeldigvis gikk forbi, tilfeldigvis stoppet opp, tilfeldigvis var i modus for å høre pitch nr 100 den dagen, og tilfeldigvis hadde to millioner euro som brenner i lomma. Man hører om slike historier, men det er kun historier, ikke virkelighet. Virkeligheten er hardt arbeid. Igjen og igjen.

Fra minutt seks begynte vi derfor en møysommelig prosess med å identifisere, analysere og starte dialoger med alle investorer som også skulle til Web Summit. Vi så blant annet på tidligere investeringer, hvilke artikler de hadde skrevet om hvilke temaer og hvilke linker vi hadde til de på LinkedIn. Vi grupperte og kontaktet, igjen og igjen, og kom etter måneder med arbeid ned til gode lister på investorer som hadde kompetanse og investeringsvilje innenfor vårt felt. Disse har vi vært i dialog med siden.

Klokken er nå 10.00 på den første dagen til Web Summit. Vi har satt opp vår stand og som vi konkluderte med for alle disse månedene siden, så er det enormt mange her som kjemper om oppmerksomheten til noen viktige få.

Det stresser oss ikke. Vi har over 15 møter satt opp i forkant som gir oss alene-tid med noen av verdens største investorer. Investorer som allerede har vurdert oss som spennende nok til å bruke tid på. På den måten kan vi skape vår egen historie, hvor tilfeldigheter ikke er bestemmende for vår suksess.

Det globale eventyret til Unacast begynner i dag.

 

/Kjartan

Kommentarer