Hvem skal du bygge din suksess sammen med?

Photo: Lego Color Bricks by Alan Chia

Photo: Lego Color Bricks by Alan Chia

Du har en idé. Du har funnet en nisje i markedet der du mener du kan bidra med noe, og ser nå etter en partner eller to som skal bygge gründereventyret sammen med deg. Det er nå det hele skal starte og du gleder deg til å sette ut i stormen med friskt mot. Ingenting skal stoppe deg fra å skape suksess, men hvem vil du ha med deg på laget?  

Etter noen år på baken i ymse startups har jeg hatt gleden av å møte mange personer som bærer med seg den ‘entreprenørske ånden’. Dette er personer jeg enten har vært heldig å få jobbe tett sammen med, eller som jeg har møtt i forbindelse med startup- og business-scenen. Jeg har igjennom startup-ene også ansatt nærmere 100 personer og sikkert vært igjennom ti ganger så mange intervjuer. Mange mennesker møtt og mye lært.

Å lykkes sammen
Alle som har krysset min vei, har vært viktige for hvordan min gründerhverdag har fortont seg. Partnere, ansatte og gründervenner har alle bidratt med både innspill og innsats som har vært direkte avgjørende for hvor godt jeg har lyktes med å realisere min ideer og planer. Det har heller ikke manglet på inspirasjonskilder.

Selv om man har hatt egne startups og arbeidsoppgaver å fokusere på har man sammen likevel bidratt til hverandres suksess.

Den som skaper
Det fremsto ganske tidlig for meg at alle de som bidro i positiv forstand hadde noe til felles. Uavhengig av hvilken bakgrunn de kom fra, eller hvilken idé de jobbet med å realisere for øyeblikket, så tegnet det seg et bilde av personlighetstrekk og egenskaper, som tok både enkeltpersonene og ideene til nye høyder. Sentralt sto en sterk skaperkraft som for meg kunne minne om den samme kraften jeg har sett i produktive kunstnere eller musikere. En kraft som stadig pusher ideer ut i verden, og som også samtidig sørger for kvalitet i det man gjør.

Propellvirksomhet
Kreativitet og evnen til å få ideene ned på papir var altså sentralt, men utad var det drivkraften og egenmotivasjonen som var ekstra tydelig. Alle hadde en egen propell som til enhver tid sørget for fremdrift, og dette resulterte i at ideer ikke kun forble ideer. Evnen til å navigere i den stormfulle startup-sjøen og samtidig aldri være helt fornøyd med ‘status quo’ sørget for at det aldri sto stille. En idé ble aldri liggende i ro uten å testes i praksis.

Det å teste i praksis er som kjent første syretest for om en idé kan realiseres eller ei.

Team up
Så tilbake til det å få med seg en partner eller en ny ansatt på laget. Enten det er person nummer én eller nummer ti du skal finne så vil det alltid oppleves som å lete etter diamanter blant gull. De fleste man kommer i kontakt med er fantastiske mennesker med kompetanse og energi som man gjerne kan trenge når man bygger en startup. Det store spørsmålet er likevel om de er har det som trengs for å bidra til å nå det store målet langt der fremme. Er de personer som “settle for less”, selv om “less” kan være mye i en tradisjonell bedrift? Har de egen propell og den skapende kraften som gjør at de kan finne sin egen vei mellom A og B?

Velg rett
Når du skal ut å bygge din egen suksessbedrift er det viktig å ha et lag av spillere som trekker i samme retning.

Du kan gjerne være en inspirerende og sterk founder, men skal du oppnå noe virkelig stort er det summen av spillerne som teller.

Jeg på min side ser alltid etter personer med egen propell og som aldri blir helt fornøyde med hverken innsatsen de har lagt ned eller resultatet de har oppnådd. Og nettopp her kommer det jeg mener skiller de ‘gode’ fra de ‘ekstremt gode’ i gründergamet.

De som uten magemål stuper inn i utfordringene og aldri hviler på gårsdagens innsats, har ut ifra min erfaring en tendens til å være de som bidrar mest til å bygge noe større enn seg selv.

Så hva slags person(lighet) skal du ta med deg på laget?

Kommentarer