Skal lokke utenlandske investorer til Norge med natur, smalahove og norske startups

Startup_Extreme_-_Home

Det har manglet med norske alternativer til de samlingspunkt vi ser spretter opp over hele verden, hvor penger og nye idéer møtes for å skape ny innovasjon og vekst. Vi har blant annet Web Summit i Dublin, og Slush i Helsinki, hvor selskaper som Unacast kan møte alle verdens investorer på ett brett.

Det skulle vi gjerne sett var mulig også i her i Norge. Tilgang på tidligfase-kapital er avgjørende for å omgjøre de beste idéene til de beste selskapene, og derfor også avgjørende for å bygge fremtidig globalt konkurransedyktige selskaper i Norge.

2015 ser ut til å bli året dette endrer seg.

Vi trenger noe ekstremt 

Vi har tidligere nevnt by:Larm Interactive, og det er også flere initiativ på gang som vi ikke kan snakke om helt ennå.

Noe vi derimot kan snakke om allerede nå, og ett av de mest spennende, er Startup Extreme. Startup Norway har konkludert med at man ikke kan konkurrere direkte mot store utenlandske konferanser og at vi derfor må skape noe unikt. Noe norsk. Noe ekstremt.

Her er det ikke anonyme konferansehotell og byer som ligner på alle andre byer, men tur med Bergensbanen til Voss, hvor 300 personer skal få oppleve norsk natur og norsk mat. Klatring, rafting, kajakk, fjellturer. Og smalahove.

Vi har i Unacast etter hvert blitt kjent med mange utenlandske investorer, og vi er sikre på Startup Extreme vil være noe helt annerledes og noe som skiller seg ut positivt. Vekk med svette konferanser og 15 minutters pitcher mellom selskaper og investorer som ikke husker hverandre dagen etterpå, og inn med fantastiske og unike (og norske) opplevelser i løpet av flere dager. Hvor man blir kjent, deler og opplever.

Dette er akkurat hva vi trenger for å fremme innovasjon i Norge, akkurat nå.

 

De «billigste» 4 millioner du kan investere i år

Så vidt vi kjenner til står det om kun 4 millioner for å sy sammen et fantastisk opplegg for de besøkende, og da spesielt utenlandske investorer, slik at de kan møte alle de spennende norske startupene som har dukket opp de siste årene. For oss høres det ut som de smarteste 4 millionene det offentlige og større selskaper kan investere i 2015, og vi blir overrasket hvis ikke minst 4 millioner blir investert tilbake i Norge fra nettopp disse investorene. Det er altså umulig å tape.

Vi skal selvfølgelig på Startup Extreme. Blir du med?

Kommentarer