Vi vil gjøre som Nico & Vinz

Nico & Vinz?

Thomas og jeg har brukt mye en hel del tid i utlandet de siste månedene, blant annet på tech-konferanser i Dublin og Helsinki, og vi har sett med egne øye hvor viktige slike arrangementer er for å skape møteplasser startups seg imellom, og mellom startups og investorer.

Dessverre har vi ikke hatt slike gode møteplasser her i Norge. Ennå.

Nå er det derimot tegn på at ting begynner å skje, og vi vet om flere konkrete prosjekter som er i ferd med å se dagens lys, og som vi gleder oss å fortelle mer om senere. Som eksempel, så presenterte Bylarm her på E24 rett før jul at de fortsetter å satse på Bylarm Interactive, etter modell fra SXSW i Austin, Texas. I den første uken av mars vil man invitere til samtaler og workshops sammen med ledende figurer innenfor teknologi og innovasjon, med blant annet IKT-Norge, Mesh, 657 Oslo og MashUP som støttespillere.

Ambisjonen er å skape et lignede springbrett for nye selskaper som det Bylarm har laget for musikkbransjen, hvor for eksempel nå globale suksesser som Nico & Vinz først ble oppdaget.

I den anledning har de altså plukket ut de selskapene som de selv tror mest på og som skal trekkes frem under konferansen for et globalt publikum.

Bylarm har valgt ut Unacast som et av selskapene de tror har globalt potensiale

Hele listen skal presenteres i starten av januar, og vi kommer selvfølgelig til å dele den her også.

”Vi skal spleise IT-nerdene med musikknerdene”, sier prosjektleder for Bylarm Interactive, Sondre Sommerfelt.

Jeg er usikker på hvilken nerde-kategori vi faller innunder, men vi er uansett stolte over å bli valgt ut og gleder oss til å delta.

Så er spørsmålet, om norske og utenlandske investorer også møter opp. Først da vil initiativ som dette lykkes og ha en reell påvirkning. Vi tror uansett at Bylarm sin kredibilitet og nærhet til musikken kan gi dette arrangementet en ”edge” som står sterkt mot tilsvarende samlinger i våre naboland. Nå får vi se om man klarer å levere på det løftet.

Vi lover i hvert fall å gripe sjansen slik Nico & Vinz gjorde det.

Lykke til Bylarm. Vi og mange andre heier på dere.

 

/Kjartan

 

Slik beskriver Bylarm Interactive Unacast:

«Visste du at «beacons» er i ferd med å bli plassert ut over alt hvor du ferdes? Ikke det nei. Vel, det skjer. Akkurat nå. Og grunnen er enkel. For første gang kan bedrifter kommunisere med deg i real-time basert på hvor du er, via beacons. Høres litt stressende ut kanskje, at kjeder og franchiser har masse informasjon om deg, for eksempel at sojamelkekaffen du ”må ha” hver morgen blir bestilt automatisk i det du går inn i kaffesjappa på vei til jobb. Faktum er at selskaper som Unacast skal gjøre livet mindre stressende for deg. Tenk på det som en litt mer effektiv, og stilltiende form å kommunisere automatisk med den fysiske og digitale verden.»

Kommentarer