Tips#9: With a little help from my friends

Thomas og Kjartan gir deg 10 gode tips frem mot jul

Thomas og Kjartan gir deg 10 gode tips frem mot jul

I går mistet vi Joe Cocker til lungekreft, en musiker de fleste har et forhold til, og som kanskje er mest kjent for sin karakteristiske versjon av ”With a little help from my friends” av Beatles. Nå skulle ikke dagens tips i utgangspunktet handle om Joe Cocker, allikevel er det to budskap her som vi gjerne vil formidle videre. Vi skrev derfor om dagens tips. Gründere er fleksible.

Først om fremst. Man kan oppnå stor suksess i egen karriere (les: egen bedrift) med å ta utgangspunkt i eksisterende idéer. Ikke alt må finnes opp fra grunnen hver gang. Cocker sin versjoner av Beatles sine sanger har så mye egen kraft at få tenker på de som rene cover-versjoner, men som kunstverk i seg selv. Andres idéer blir omarrangert og koblet med dine egne idéer, og noe helt nytt (noen ganger magisk) oppstår. Instagram, Facebook, Dropbox. Ingen av disse var først ute med grunnidéen, men det er de du husker i dag.

Og, viktigst. «With a little help from my friends» så kommer du deg igjennom alt du møter på veien mot ditt eget Instagram, Facebook eller Dropbox. Man er ofte alene og ofte ensom som gründer. Du trenger hjelp. Og mennesker liker å hjelpe. Spør de.

 

What do I do when my love is away.

(Does it worry you to be alone)

How do I feel by the end of the day

(Are you sad because you’re on your own)

No, I get by with a little help from my friends

 

Takk til Bente, Jan, Torgeir, Eva, Pål, Jarle, Anders, Malin, , Paal, Fredrik, Fredrik, Ida, Sigrid, Ingrid, Anders, Stina, Anders, Simen, Knut, Håvard, og alle andre som har hjulpet Unacast i 2014.

 

Hvorfor deler vi våre topp 10-tips

Mange spør oss om tips. Det liker vi, og det er også en av grunnene til at vi ønsker å dele vår reise med dere. Da vi startet Unacast savnet vi stemmer fra innsiden som kunne hjelpe oss navigere i mørket slik at vi slapp de store omveiene, og hvis vi kunne være en av de stemmene for andre så ville det være motiverende i seg selv. Det vet jeg ikke om vi har klart, eller vil klare i fremtiden, men vi prøver. Det er det gründere gjør. Vi prøver.

Gründere er også opportunistiske, og hvis vi kan hjelpe andre i gang med sine selskaper øker det mulighetene for at vi samlet klarer å bygge et startup-miljø i Norge som er så vitalt og innovativt at utenlandske investorer begynner å titte inn på oss, slik de titter inn på Sverige og Finland. Det vil gagne Unacast også.

Vi har et innovasjonsproblem i Norge, som må løses. Og den eneste løsningen er å få frem flere oppstartsbedrifter som ønsker å satse stort.

Derfor, i tråd med tiden vi er inne i, så kommer her våre topp 10-råd, i form av en slags julekalender.

 

 

 

 

Kommentarer