Tips#5: Alltid hent penger   
Thomas og Kjartan gir deg 10 gode tips frem mot jul

Thomas og Kjartan gir deg 10 gode tips frem mot jul

Som gründer er det din jobb å ta din idé og ditt selskap ut i verden, for å maksimere verdien for dine kunder, partnere, investorer, selskapet og deg selv. I en hurtig omskiftelig, global verden hvor skalering på brukersiden oftere og oftere kommer før skalering på inntektssiden, betyr det typisk at du trenger ekstern kapital for å ta deg til neste milepæl. Og neste milepæl deretter.

En felle man fort kan falle i er å hente penger ved kun definerte intervaller, hvor man går inn og ut av dialoger med investorer. Start og stopp.

Vårt tips er derimot at man innlemmer pengeinnhenting i den operasjonelle driften og forholder seg til det som andre regelmessige oppgaver. Ikke alltid for å faktisk hente penger inn på konto, men for å være i konstant dialog og for å sørge for at du aldri går tom. Å gå tom for penger, eller måtte hente penger på kort varsel, kan i verste fall knekke hele selskapet ditt. Ikke la det skje. Alltid hent penger. Aldri gå tom.

Planlegger du å hente penger i løpet av 2015? Begynn nå.

Læringskurven vil være brutal, og det trenger du.

 

Hvorfor deler vi våre topp 10-tips

Mange spør oss om tips. Det liker vi, og det er også en av grunnene til at vi ønsker å dele vår reise med dere. Da vi startet Unacast savnet vi stemmer fra innsiden som kunne hjelpe oss navigere i mørket slik at vi slapp de store omveiene, og hvis vi kunne være en av de stemmene for andre så ville det være motiverende i seg selv. Det vet jeg ikke om vi har klart, eller vil klare i fremtiden, men vi prøver. Det er det gründere gjør. Vi prøver.

Gründere er også opportunistiske, og hvis vi kan hjelpe andre i gang med sine selskaper øker det mulighetene for at vi samlet klarer å bygge et startup-miljø i Norge som er så vitalt og innovativt at utenlandske investorer begynner å titte inn på oss, slik de titter inn på Sverige og Finland. Det vil gagne Unacast også.

Vi har et innovasjonsproblem i Norge, som må løses. Og den eneste løsningen er å få frem flere oppstartsbedrifter som ønsker å satse stort.

Derfor, i tråd med tiden vi er inne i, så kommer her våre topp 10-råd, i form av en slags julekalender.

 

 

Kommentarer