Tips#3: Ikke planlegg (alt)

 

Thomas og Kjartan gir deg 10 gode tips frem mot jul

Det eneste du kan vite med 100 % sikkerhet er at verden vil endre seg, og at din evne til å lykkes derfor avhenger av din evne til å forutse og agere på den endringen. Samtidig krever alle rundt deg konkrete planer for hvordan du skal ta din idé fra idé til realitet. Investorer, partnere, kunder, familie, venner.

Ikke hør på de.

Din styrke er at du kan bedre enn de fleste analysere verden A som den er akkurat nå, og hvordan verden vil være på punkt B inn i fremtiden. Veien fra A til B blir til mens du går på den. Din evne til å navigere rundt de hindringene som du vil møte, mens du har øynene festet på punkt B, er din største styrke. Investorer, partnere, kunder, familie, venner, vil ikke alltid forstå det. Men du forstår.

Du vet hvor du skal. Resten løser du på veien.

 

Hvorfor deler vi våre topp 10-tips

Mange spør oss om tips. Det liker vi, og det er også en av grunnene til at vi ønsket å dele vår reise med dere. Da vi startet Unacast savnet vi stemmer fra innsiden som kunne hjelpe oss navigere i mørket slik at vi slapp de store omveiene, og hvis vi kunne være en av de stemmene for andre så ville det være motiverende i seg selv. Det vet jeg ikke om vi har klart, eller vil klare i fremtiden, men vi prøver. Det er det gründere gjør. Vi prøver.

Gründere er også opportunistiske, og hvis vi kan hjelpe andre i gang med sine selskaper øker det mulighetene for at vi samlet klarer å bygge et startup-miljø i Norge som er så vitalt og innovativt at utenlandske investorer begynner å titte inn på oss, slik de titter inn på Sverige og Finland. Det vil gagne Unacast også.

Derfor, i tråd med tiden vi er inne i, så kommer her våre topp 10-råd, i form av en slags julekalender.

Kommentarer