Dette har du ikke peiling på!

 

Torgeir Waterhouse er rådgiver for Unacast, og sitter i Advisory Board. Her under utlevering av den første MashUP-prisen under by:Larm. Kjartan Slette til venstre

Fra den dagen Unacast ble startet, med det mål å gjøre online-annonsering mer relevant for deg, har vi ikke jobbet helt alene. Å starte et selskap byr på kontinuerlig nye utfordringer. Og det er mange utfordringer man som gründer ikke har forutsetning for å kunne løse selv – man trenger rett og slett hjelp for å ta de riktige valgene. Og i en startup, hvor man har begrenset med tid, penger og ressurser kan man kun ta feil valg et begrenset antall ganger før det er kroken på døren.

For å sikre at Unacast tar de riktige valgene fra starten av begynte vi tidlig å bygge et board of advisors, det som på godt norsk kalles rådgivere. Vi har fått med oss en håndfull nøye utvalgte personer med ekspertise og kompetanse innenfor områder som er viktige for at Unacast skal lykkes. Vi vil derfor gi dere et lite innblikk i det utvidede teamet i Unacast. De som også er med på å ta Unacast ut i verden– vårt board of advisors.

Først, hva har vi tenkt på når vi skulle forme et solid board of advisors? Det sier seg selv at vi har valgt personer som er relevante for Unacast og den bransjen vi er i. Utover det har det vært viktig for oss å knytte til oss dyktige og engasjerte personer, personer som vil bidra, som er proaktive og som har lyst til å være med på vår reise.

Glem stive advisory boards hvor konferanserom og dress er viktig – vi har vært så heldig å få med advisors som kaster seg på telefon og email midt på natten, som stiller tøffe og kritiske spørsmål og som dykker langt inn i nettverket sitt for å finne den personen som kan åpne neste dør for selskapet:

 

Ada2m Pattison jobber i London og er en guru innen online-annonsering. I tillegg har han et nettverk innen bransjen få kan matche. Adam har tidligere jobbet i Specific Media og leder i dag BlackBerrys annonseavdeling.

 

 

1Rune Lending er et teknisk unikum, CTO i WiMP og han som bygget den tekniske plattformen til WiMP. Rune bistår i strategiske diskusjoner slik at vår tekniske plattform kan skaleres globalt og til enhver tid er klar for å møte morgendagen.

 

 

4Eva Jarbekk er partner og advokat i Føyen med ekspertise innen internasjonal personvern og arbeidsrett, og en viktig bidragsyter for å sørge for at alt det juridiske i Unacast er solid som fjell – fra dag én.

 

 

3Torgeir Waterhouse, direktør hos IKT-Norge, jobber med spørsmål og saker relatert til internett og internettbaserte tjenester. Torgeir er talsperson og sparringpartner for flere instanser når lover rundt personvern diskuteres og formes. Det var Torgeir som i sin tid fikk Apple til å fjerne sine kopisperrer på musikk.

 

Flere har spurt oss den siste tiden hvordan vi har klart å få med personer av et slikt kaliber på laget etter kun 3 måneder. Personer med høye stillinger, travle jobber og mye ansvar. Vel, det var mindre komplisert enn vi trodde – vi turte å spørre. Og vi fikk umiddelbart ja. Det var det som overrasket oss mest. Folk sier faktisk ja, selv om de har høye stillinger, travle jobber og mye ansvar.

Mennesker er skapt for å hjelpe andre. Vi liker å hjelpe andre, og vi liker å bidra med ekspertise til noen som trenger den. Det må man som nytt selskap aldri glemme.

Og som startup tar man selvfølgelig i mot denne hjelpen med den største ydmykhet og den største takknemlighet, for det er mange utfordringer man som gründer ikke har forutsetninger for å kunne løse alene selv. Man trenger rett og slett hjelp for å ta de riktige valgene. Vi har fire sterke rådgivere i Unacast, men leter alltid aktivt etter flere. Og det handler om å tørre å si at man ikke har peiling, og så tørre å spørre de som har.

Prøv selv. Jeg garanterer deg at du får overraskende mange ja!

 

/Thomas

Kommentarer