Dag 3: Hele verden er på Web Summit. Unntatt Norge.

Kjartan presenterer Uncast  på Web Summit

Kjartan presenterer Unacast for investorer og partnere på Oslo Business Region sitt arrangement under Web Summit

På kun fire år har Web Summit vokst fra 400 til over 20.000 besøkende. En fantastisk start-up-reise i seg selv. På kort har tid har man altså klart å dreie et lokalt initiativ ut mot verden, og nå kommer verden til Dublin. Startups, selskaper, investorer og publikum.

Alle vi se eller selge det nyeste. Se eller selge teknologispirer som skal vokse til industrielle aktører med arbeidsplasser for tusenvis av nye ansatte, som igjen sår spirer til ny innovasjon. Det er dette som har skjedd og skjer i våre naboland Sverige og Finland. Innovative miljøer som har vokst seg større gjennom fokusert arbeid over flere år, og nå begynner innsatsen å kaste av seg med nå store selskaper, som var små startups for få år siden. Noen blir industrielle aktører, noen blir kjøpt opp, og alle genererer kapital og kompetanse tilbake. Som igjen sår spirer til ny innovasjon.

I Norge skjer det også mye innenfor dette feltet. Vi har Mesh, 657 Oslo, MashUP, Startup Lab, Gründerfabrikken og flere andre, som alle har som formål å etablere en scene og et mulighetsrom for nye bedrifter. Det skjer mye. Men det skjer sakte. For sakte. Det er åpenbart når man ser på hvem som deltar her i Dublin.

Det er 12 norske startups på Web Summit i år.

Det er 40 svenske.

42 finske.

33 danske.

Det er 3000 startups her totalt.

Geir Sand Nilsen fra Fanbooster, et annet norsk selskap som er plukket ut til Web Summit, kommenterte helt korrekt i sitt reisebrev her om dagen at det ikke bare er få norske startups her, men også få norske investorer. Og det er ikke rart, investorene kommer når startupene kommer.

I går arrangerte Oslo Business Region en samling med lovende unge norske selskaper der disse kunne presentere seg for investorer og partnere. Et vellykket arrangement hvor vi i Unacast etterpå fikk flere nye forespørsler om investeringer og mulige partnerskap. Ut av 12 selskaper, var vi 3 som presenterte.

3 norske ut av 3000 totalt.

Norge, hvis vi ikke skynder oss nå, så taper vi. Skal vi bli enige om at det er minst 40 norske selskaper her neste år?

 

/Kjartan

 

Web Summit holdes i Dublin fra 4. til 6. november og har blitt beskrevet som ”Davos for geeks” av Bloomberg. Web Summit er Europas største, og en av verdens største, tech-konferanser. Det er forventet over 20.000 besøkende i 2014, og det er her verdens mest lovende startups møter etablerte selskaper og investorer fra hele verden. 500 foredragsholdere, 1000 investorer og 800 tech-journalister er forventet å besøke Web Summit i år. Selskaper som Twitter, Netflix, Tesla, Dropbox og Skype vil være tilstede. Det er også Unacast.

Kommentarer