Åpent brev til Anita Krohn Traaseth

Anita Krohn Traaseth var tilstede under Oslo Innovation Week. Nå skriver gutta bak Gründer-bloggen et åpent brev til sjefen for Innovasjon Norge. Foto: Gorm K. Gaare

Det er tirsdag 14. oktober. Unacast er på Forskningsparken og Norwegian Investment Forum. Åpningsinnlegget her handler om at det er en mangel på såkalt tidligfase kapital i Norge. Kapital som er viktig for å komme seg ut av ”the valley of death”, den vanskelige perioden etter lanseringen som de færreste nye selskaper kommer ut av. Og da tenkte jeg på deg, Anita.

Anita, du begynte i Innovasjon Norge samme måned som vi sa opp jobbene våre for å satse på innovasjon i Norge. Det er selvfølgelig tilfeldig, men nå er våre skjebner uløselig koblet sammen.

Ikke i ett eneste sekund glem at den jobben du og din organisasjon gjør, hver dag, er direkte koblet til titusenvis av skjebner, inkludert min egen, og dermed også til Norges skjebne. Til 5.136.700 skjebner.

Ikke tro noe annet.

Du og dine er viktigere for Norges fremtid enn statsministeren og det politiske apparatet. (Jeg velger å tro) Fri for politiske kompromisser endrer dere Norges fremtid hver dag, gründer for gründer, selskap for selskap.

Du og dine er viktigere for Norges fremtid enn oljefondet og oljen. Hver dag gjør dere Norge mindre avhengig av gullet i bakken og gullet i banken som begge ubønnhørlig vil gå tomme på et tidspunkt.

Ikke i et eneste sekund glem dette når vi banker på døren hos deg og dine.

Møt oss med like stor iver som Erna Solberg møter sine velgere fordi hun ønsker gjenvalg. Møt oss med like stor iver som Yngve Slyngstad forvalter oljen fordi han ønsker maksimal avkastning.

Møt oss som at vi er direkte koblet til Norges fremtid.

Ikke tro noe annet.

 

Men

Ikke i ett eneste sekund glem at flere i din organisasjon allerede forstår og etterlever dette.

For Unacast sin del så har møtet med Innovasjon Norge vært en lærerik og utviklende prosess. Fra første samtale med vår rådgiver Pål Thorvik Næss, har vi blitt møtt med respekt og positivitet, og med tøffe spørsmål. Tøffe spørsmål som har fått oss til å tvile, tåle, tenke og tøffe oss tilbake. Og som en del av oppstarts-miljøet selv, har Pål blitt en viktig dialogpartner, og nå en del av vår skjebne.

Vi har måttet pitche, argumentere og justere. Og pitche, argumentere og justere igjen. Og vi har fått støtte, økonomisk og rådgivende. Støtte som har vært avgjørende for å kunne lansere med første kunde kommersielt allerede 15. oktober. 45 dager ut i selskapets liv.

Møt oss som at vi er direkte koblet til Norges fremtid. Møt oss med respekt og positivitet. Møt oss med tøffe spørsmål. Møt oss med Pål.

 

Ikke tro noe annet

Erna Solberg måles på antall stemmer. Ynge Slyngstad måles på avkastning. Du måles på om Unacast lykkes.

Anita, du begynte i Innovasjon Norge samme måned som vi sa opp jobbene våre for å satse på innovasjon i Norge. Det er selvfølgelig tilfeldig, men nå er våre skjebner uløselig koblet sammen.

Ikke tro noe annet.

 

/Kjartan

Kommentarer