Slik skaffet Kronprinsen oss vår første avtale

GOD DRAHJELP: Gründerne i Unacast fikk hjelp av kronprinsparet. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix

GOD DRAHJELP: Gründerne i Unacast fikk hjelp av kronprinsparet. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix

Kjetil B. Alstadheim krever i DN 26.09 at Kronprins Haakon Magnus må velge. Enten må Kronprinsen være Kongelig med stor K uten innblanding i politikk eller næringsliv, eller, som Alstadheim så slagkraftig og lyrisk skriver, så må Kronprinsen rendyrke sin rolle i Kronprins Consulting Group.

Alstadheim sitt poeng er at Kronprinsen skaper et hoff av (unge) næringslivsledere og talenter som blir inkludert i eksklusive nettverk, nettverk som man nå også kan betale for å få innpass i, og at dette bryter med rollen Kongehuset har (hatt) i samfunnet.

Det er en interessant problemstilling, som vi ikke skal ta stilling til her, men la oss fortelle om hvordan Unacast helt konkret har hatt nytte av nettverk, og av Kronprinsen.

I 2012 var jeg så heldig at jeg ble kåret til et av Norges ledertalenter av E24. Det var en kåring som ga selvtillit og motivasjon til å stå på videre med lange arbeidsdager, men det aller viktigste var at det ga meg et fellesskap med andre fra samme kåring. Et nettverk. Et ord som har blitt forbundet med noe uredelig og usømmelig, og som ofte følgelig brukes negativt i pressen, men som i praksis for oss har betydd at vi har fått muligheten til å bygge tillitt over tid til andre mennesker med lignende skjebnehorisont. En positiv kraft.

Noe tid senere dukket det opp det en invitasjon fra Kronprinsessen og Kronprinsen til å bruke en dag sammen med de og andre unge meningsbærere på Skaugum på det som kalles Vismennenes dag. Tema for dagen var Ondskap, og det var en interessant dag med foredrag, diskusjoner og skuespill. Dog, det virkelige temaet for dagen, og det jeg lærte mest av, var å bygge nettverk.

Jeg møtte mange spennende mennesker denne dagen, fra ungdomspolitikere til næringslivsledere, og jeg møtte Simen Vinge og Anders Mjåset. Simen var Norges yngste hotelldirektør og Anders var en entreprenør som akkurat hadde startet Mesh, et samlingspunkt for startup-miljøet i Norge. Jeg satt i ledelsen i WiMP og bortsett fra gode diskusjoner så hadde vi få felles referansepunkter og kontaktflater. Dette var i 2012.

2 år senere har det endret seg.

1. oktober flytter Unacast inn i Mesh sine nye lokaler i Tordenskioldsgate 6, sammen med andre unge selskaper som er på vei ut i verden, og 15. oktober lanserer Unacast kommersielt med Comfort Hotel Xpress i Nordic Choice Hotels. En kjede Simen nå har ansvaret for.

Vi skal jobbe sammen fordi vi sammen ser at vi kan skape verdi, og vi har bygget tillit over tid, og vi møttes altså første gang på grunn av E24 og Kronprinsen.

Vi skal ikke ta stilling til om Kronprins Haakon Magnus uholdbart bryter med Kongehusets tradisjoner, men vi kan fortelle om at det han gjør med sine samlinger faktisk fungerer. At det E24 gjør med sine Ledertalenter fungerer. Disse nettverkene fungerer.

Dét sagt, Kronprins Haakon Magnus gjør nok smart i å holde penger ute av likningen så langt som mulig, slik som E24 gjør det. Det er vår ydmyke anbefalning, slik at vi holder de uredelige og usømmelige konnotasjonene så langt unna nettverks-begrepet som mulig.

Alle har på en eller annen måte et nettverk rundt seg, fra familie, venner og kollegaer til andre man møter tilfeldig på sin vei. Bruk nettverket for alt det er verdt. For Unacast var det direkte årsak til vår første kommersielle avtale, og E24 og Kronprinsen vil for evig og alltid være en del av Unacast sin historie.

Hvordan har du brukt ditt nettverk?

/Kjartan

Kommentarer